Regnbuemor goes Hüttemeier! -lækker babymad!

Meget finthakkede løg og hvidløg
I denne uge går der ren Hüttemeier i bloggen, da jeg har fået noget fantastisk køkkenlegetøj i hænderne -Braun Multi Quick 9. I går lavede jeg en lækker rabarbergrød, og i dag skulle mine søde babyer forkæles med hjemmelavet babymad – baby-spaghetti-bolognaise med smag! For mine to små yndlingsmennesker på 7 mdr er blevet så trætte af den obligatoriske kartoffel-en-eller-anden-grøntsag-mos, som de har fået til aftensmad i 2-3 måneder! Nu er det pasta og ris der hitter, men det kan stadig være lidt svært at tygge, hvis stykkerne er for store. Jeg laver al grød og aftensmad fra bunden -pånær når vi er på farten. Jeg lavede egentlig en ganske alm kødsovs -bare uden salt, og det var et kæmpe hit! Jeg hader at skære løg, så jeg smed et løg + et helt hvidløg i hakkeren på min Braun Multi Quick 9, og vupti!, så var løgene super findelte og klar til små babyer!

Du skal bruge:

Olie til stegning

1 (øko)løg

1 helt (øko)hvidløg

400 g hakket (øko)kød -jeg brugte kylling

1 pakke flåede (øko)tomater

Evt lidt (øko) modermælkserstatning (ca 30-60 ml)

Oregano efter behov

(Grov)spaghetti

Du skal gøre:

Kog spaghettien  bruger du grov spaghetti, så kog det en lille smule længere end ellers. Vandet skal ikke saltes, da man bør undgå salt til babyer.

Hak løg og hvidløg (hvis du er heldig, har du en fin hakker som mig) og brun dem på panden. Herefter tilsættes kyllingekødet, som brunes.

Tilsæt flåede tomater og oregano. Lad det simre. Herefter tilsættes modermælkserstatningen.

Babykødsovs
Put pasta og sovs i hakkeren, og hak efter behov. Jeg hakkede det til de små spaghettistykker var ca 3-4 mm store, men hak i forhold til din babys mundmotorik. De må få kød fra de er 6 mdr.

Hak!
Lækker babykødsovs med spaghetti klar
Smagsprøve
Godkendt!!!
Ungerne var mildest talt VILDE med det -og det smager også SÅ meget bedre end det på glas. Drengene kræver mad der smager af noget, og man kan jo tilsætte mange slags krydderier (og grøntsager) for den gode smag.

Vi laver maden frisk hver dag, men saucen kan sagtens fryses

Prøv også at lave andre hverdagsretter, og tag så lidt fra før du salter. Hak det i hakkeren -og din baby vil elske dig for det!

Tak fordi du læste med!

Indlægget er sponsoreret

2 meninger om “Regnbuemor goes Hüttemeier! -lækker babymad!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *