Det her er edderspilleme en lækker, ny tradition!

Når de små er puttet kl. 19, er det spilletid

Jeg har altid elsket at spille brætspil…

…og i flere år spillede vi en del spil med vores venner, når ungerne var lagt. Det får vi desværre ikke gjort så meget mere, men så har vi til gengæld startet en ny tradition op, som edderspilleme er hyggelig -og som vi bestemt burde have startet med noget før: At spille med ungerne næsten hver dag, som en fin afslutning på en god dag. Væk med elektronik og fraværende børn, og ind med nærvær, hygge og sammenhold! I løbet af dagen lægger vi lidt puslespil med tvillingerne, eller spiller Billedlotteri, som er et kæmpe hit hos de små. Når de så er puttet ved 19-tiden, er det tid til kvalitetstid med de to store indtil ca. kl 20, og de nyder virkelig at have noget alenetid med mødrene uden de smås indblanden!

Ska’ vi spille lide Ludooooo, eller hvad med Backgammon…

Vores skabe bugner med spil til både børn og voksne. Mange af dem er fra min og Lisettes barndom, men vi har også købt en masse spil siden vi blev voksne, og det skulle ikke undre mig, hvis der er over 50 forskellige spil. At åbne op for en helt ny spilverden sammen med ungerne, er simpelthen fantastisk. Det er lidt ligesom at åbne Pandoras æske for børnene, når de introduceres til fantastiske spil, som man ikke engang kan få i butikkerne længere. Fx er vi alle helt vilde med at spille Piccolo -husker du det spil? Og Myretuen -hvor stakkene af magnetbrikker blev højere og højere! Der er simpelthen så mange fede spil, and we’re just getting started!

Rummikub

I går introducerede vi ungerne for Rummikub, som de hurtigt blev grebet af. Ud over at det er et virkelig fedt spil, er det også fuld af lærdom, matematik, strategi m.m., som vi bare sniger ind i børnene. Totalt win-win. De var i øvrigt vilde med spillet, som vi helt sikkert skal spille videre på i aften. Skabene bugner med spil -og vi nupper dem en for en. Se dét er edderspilleme hygge!

Hvilke spil holder i af at spille derhjemme? Og hvilke spil husker du bedst fra din barndom! Inspirer os -og smid gerne en besked herunder!!!

To små søde drenge spiller Billedlotteri

3 meninger om “Det her er edderspilleme en lækker, ny tradition!”

  1. I skulle prøve lille storm ( kan ikke huske hvad det hedder mere) til drengene. Det er en blanding af billedelotteri og huskespil. Til de store kan anbefales Catan. Hatten af for i har/tar tid til at spille sammen. Vi elsker det, men får gjort det så sjældent. Elias og jeg er begyndt at tage på biblioteket når de har brædtspilsdag og så spille vi med de “tunge drenge”. MEGA udfordrende og sjovt.

    1. Tak for tips. Vi har faktisk 3 Lille Storm i skabet fra de store, som jeg da havde glemt alt om! Det må jeg se at få vist dem.
      Catan må jeg se nærmere på. Det kender vi ikke

  2. Tak for input. Mine unger elsker Uno, og det gjorde jeg også selv som barn. Jeg synes jeg kan mærke en markant bedring på mine børn, når de holder pause fra elektronik. Især på Nicolaj, som bliver en rolig og stille dreng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *