6 lande, 23 dage, dag 6 // Parc Astérix

Parc Astérix

I dag var en rigtig dejlig dag, hvor vi kørte til Parc Astérix, som ligger ca. en time fra campingpladsen. Jeg har egentlig ønsket at besøge parken i mange år, og nu hvor vi var her med bil, var der en kærkommen lejlighed! Vi ville gerne være i parken fra de åbnede kl. 10, men ungerne var rimelig svære at vække til morgen (og ældstesønnen en kende morgensur), så vi landede først i parken ca 11.15.

En søskendeflok ❤️

Parc Astérix

Parken var meget gennemført, og meget fransk😊. Som i meget af Frankrig, er franskmændenes engelskkundskaber noget skrabede, men mit ene år med intensiv fransk på efterskolen har gjort, at jeg kan forstå en del og snakke lidt også, så det hele går op i en højere enhed. Rundt omkring i parken mødte man fra tid til anden Asterix eller Obelix (eller en af de andre figurer). Der kom en parade gennem parken, og der var flere shows, som vi desværre ikke nåede at se nogen af. Det må vi have tilgode til en anden gang. Der var rigtig mange fede forlystelser til børn i alle aldre. Især en masse fede rutschebaner -med meget lange køer! Isabella og jeg stod på et tidspunkt i kø i over en time. Til gengæld var rutschebanen helt sindsygt hurtig, mega høj og rimelig lang. Super sjov rutschebane, som vi dog kun orkede at stå i kø til een gang!

Uden mad og drikke…

Maden

Maden i parken var ikke rigtig noget at skrive hjem om. Priserne var meget rimelige, men kvaliteten var sådan lidt lala. Vi blev dog mætte og kunne suse videre ud i parken med mætte maver. Vi stødte ikke på så mange restauranter, men der er lidt forskelligt at vælge mellem fra buffet og a la carte til kantineagtig. Ikke skide indspirerende.

Vi havde selv taget iskolde Pepsi Max og iskoldt vand med i køletasker. Det sparede vi mange bobs på -især på en rigtig varm dag som i dag.

Nyt fyld til bilen til hjemturen

Der var masser af muligheder for at købe Asterixskrammelting

….og vores tre drenge synes det var nogle super fede ting. Tristan og Nohr købte sværd og hjelme, og Nicolaj faldt for magneter og en basketball. Isabella lod sig ikke rigtig gribe af souvenirstemningen. Hun vil hellere shoppe i Paris i morgen. Vi forlod parken, da den lukkede kl 20!

Vi kunne egentlig godt tænke os en afslapningsdag i morgen, men bliver nødt til at tage ind til Paris i morgen, da vi hjemmefra har booket “spring-køen-over-billetter” til Eiffeltårnet, hvor man ellers snildt kan stå i kø i 3+ timer. Vi skal dog nok få slappet rigeligt af de følgende 5 dage inden turen går videre til 4 overnatninger i Disneyland.

En hurtig dukkert inden sengetid. Beklager billedkvaliteten.

Isabella og Nicolaj nåede også lige en late-night-dukkert i søen inden sengetid❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *