10 gode tips til flyrejser med børn

Vi er en rigtig erfaren rejsefamilie, og børnene har rejst meget hele deres liv. Vi ynder at flyve til vores rejsemål, da det for os er den mest komfortable rejseform. Baseret på vores, efterhånden mange, flyrejser, har jeg derfor samlet 10 gode tips til flyrejser med børn -som i høj grad også gælder bil- eller togturen. Vores børn har været på alt fra korte ture til f.eks. London til lange flyrejser til Thailand og USA, så vi har efterhånden gjort os en del erfaringer på det område.

Børnene pakker gaver op i flyet på vej til Tunesien

Jeg har mødt flere familier, som undlader at tage ud at rejse, hvis de har mindre børn, da de ikke mener de kan klare turen -eller at det bliver for besværligt. Jeg kan kun tale for os selv, men vi har virkelig haft stor glæde af at rejse sammen siden børnene var nyfødte -og børnene har haft glæde af turen på deres helt egen måde afhængig af deres alder.

10 gode tips til (fly)rejser med børn:

1. Forbered dig på at rejse på børnenes præmisser!

Når man rejser med (mindre) børn, kræver de ens opmærksomhed meget af tiden, så man kan lige så godt forberede sig på, at man ikke får sovet eller hvilet så meget på turen -eller at man i det mindste skal skiftes til at være den vågne forælder (på de længere flyveture).

2. Undgå trykken i ørerne, når flyene letter eller lander

Hvis du rejser med en baby, så sørg for at amme, give flaske eller giv barnet en sut, når flyet letter og lander. Det letter trykket i ørerne.

Rejser du med tumlinge (1-3 år), så sørg for at have rosiner eller andet lækkert med, som de kan spise, når der lettes og landes.

Børn over tre år (når de er klar), kan med fordel tygge på tyggegummi.

3. Ipad

Børn har krudt i rumpen, og det kan være svært at sidde stille på en lang flyrejse, hvor det ikke altid er velset, at ungerne drøner rundt  midtergangen. Vi har altid en Ipad med til børnene, hvor vi sørger for at putte nogle nye spil på, så der er noget nyt og spændende at tage sig til. (Læs evt Regnbuemors anbefaling af Toca Boca-apps, Nicolaj på 4 års yndlingsapps, og Isabella på 6 års yndlingsapps).

4. Små gaver

Et af højdepunktet for vores børn, når vi skal ud at flyve, er, når de skal se, hvad der ligger i deres medbragte rygsæk. Vi køber altid lidt nyt legetøj til dem, som vi får pakket ind med papir og bånd, så det gør det ekstra spændende. Vi køber ting der ikke vejer eller fylder så meget, men samtidig ting som ikke så let bliver væk i flyet. Vi køber typisk 2-3 gaver til hver med et eller andet, som interesserer dem lige nu. Da de var babyer, kunne det f.eks. være et nyt stykke babylegetøj eller en pegebog, i dag er det måske nogle samlekort, en skylandersfigur, en lille barbiedukke eller andre ting, de måtte ønske sig. Fordi legetøjet er nyt, er ungerne underholdt i et stykke tid.

5. Snacks

Børn elsker snacks, så det er en rigtig god idé at lægge lidt lækkert i rejsetasken til ungerne. Vi lægger typisk lidt rosiner, et par slikkepinde, nogle små hariboposer m.m., som ungerne så har stor glæde ved at sidde og hygge sig med under rejsen. De bliver utrolig stille, når de sådan sidder og hygger sig med en snack = ro i mors ører 🙂

6. Tegnesager

Der er intet så skønt som at få nogle nye tegnesager og en ny tegneblok, malebog eller aktivitetshæfte. Jeg plejer at købe lidt nye farveblyanter eller tusser (fås f.eks. billigt i Tiger, hvor de kan fås i små størrelser) og noget at tegne på -ofte et aktivitetshæfte af en slags. Igen er ungerne underholdt på rejsen.

7. Forbered børnene på rejsen

Vi snakker altid med børnene om den rejse vi skal ud på. Skal vi med fly? Bus? Tog? Bil? Hvor lang tid skal vi rejse? Skal vi skifte fly?

Vi snakker også med dem om, hvordan man skal opføre sig på flyet -og om hvorfor man skal respektere de andre flypassagerer, som måske gerne vil have lidt ro på rejsen.

Vi kører ikke kæft, trit og retning med børnene. Det er ikke nødvendigt. Ved at snakke med dem på en ikke-formanende måde inden flyturen, er de meget mere villige (og ikke mindst forberedte på), hvad vores forventninger er til dem. Det virker, for vi har flere gange fået ros af medpassagerer, som så skrækslagne ud, da vi skulle flyve, fordi der skulle sidde en børnefamilie foran eller bagved dem, og som bagefter kom og roste os, fordi de havde opført sig godt.

8. Pak til det uforudsete

Husk skiftetøj, yndlingsbamsen, tandbørste/tandpasta/nattøj hvis i skal rejse langt, yndlingspuden, yndlingstæppet eller yndlingsbamsen eller andre ting, som gør barnet trygt. Det er også en rigtig god idé at have vådservietter med. Det kan være svært for børn at styre, at have et vippebord med mad og drikke foran sig, og det sker ikke sjældent, at de kommer til at vælte det. Hvis man er på en lang flyvetur kan det være en god idé at give børnene nattøj på og børste tænder på det tidspunkt, hvor de ellers skulle have sovet. Det mindsker jetlag.

9. Gør børnene trætte!

Find et legeområde i lufthavnen, leg med børnene og aktivér dem inden i skal flyve (eller køre bil), så de ikke har alt for meget energi, når de kommer på flyet.

Hvis i lyver længere ture, så husk at gå lidt ture med børnene i midtergangen -både for at aktivere dine og børnenes venepumper, men også for at få brændt lidt krudt af.

10. Lad børnene vælge et nyt blad, lidt legetøj eller lignende i lufthavnen

Vi elsker at shoppe, og det er super hyggeligt at slentre rundt i lufthavnen og shoppe lidt til turen eller til når man kommer hjem. Mine unger elsker det også, så vi har efterhånden lavet den tradition, at vi køber et blad (der er et stort udvalg af børneblade i lufthavnen) og lidt legetøj eller slik i lufthavnen, som de først må åbne på turen.

En glad familie på vej til Florida

Det er SKØNT at rejse med børn, og hvis man tager sig sine forholdsregler og gør det på børnenes præmisser, er det ingen sag. Det vigtigste er at forberede sig til hele rejsen, så man er klar til uforudsete ting -og så at have underholdningen parat til de små.

Jeg håber du kunne bruge mine råd -og har du selv nogle gode råd, så smid dem endelig i en kommentar herunder 🙂

Skulle du være blevet nysgerrig på nogen af vores rejser, kan du læse om nogle (få) af de steder, vi har været her (mangler stadig at skrive om de fleste af rejserne)

USA og Caribien (Jamaica, Caymanøerne, Mexico og Bahamas)

Sunwing i Thailand, på Kreta og på Tenerife

Tunesien

Tak fordi du læste med!

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.

4 comments / Add your comment below

  1. Pingback: En pakke til flyet
  2. Hej Regnbuemor

    Vi elsker dine god råd i denne artikel, og det har inspireret os til en artikel på vores rejseside Alanya.Dk. Vi ønsker at sætte dig på som kilde, for langt hen ad vejen er artiklen jo din ære.

    Vi håber artiklen kan give dig lidt linkbuilding til din blog

Skriv et svar