Lebbeliv // Jeg kender en lesbisk i Hjørring

”Jeg kender en lesbisk i Hjørring. Hun hedder Anne. Kender du hende?

Hvor mange homoseksuelle har efterhånden ikke fået det spørgsmål? Det rette svar ville egentlig være, at spørge dem, om de så kender heteroseksuelle Peter fra København –for, believe it or not –vi kender altså ikke alle homoseksuelle i Danmark –eller bare i vores by for den sags skyld.

Min søsters, venindes, mormors, nabos barnebarn…

En anden lidt sjov ting er folks reaktioner, når de finder ud af, at man er gift med en kvinde. En typisk situation kunne være denne:

”Nå, hvad laver din mand så?”

Mig: ”Jeg har ikke nogen mand, jeg har en kone. Hun er journalist.”

”Åh, undskyld” (tavshed)

…og så kommer det næsten altid:

”Ja, det er der jo heller ikke noget galt i. Min søsters, venindes, mormors, nabos barnebarn er også sammen med en kvinde…! Men de er vist meget glade for hinanden! “

Tillykke! Du kender også en af de der homeseksuelle. Good for you. Jeg kender også en der er gift med en af de modsatte køn. Kender du ham? Han hedder Peter og bor i København :-).

Du ligner ikke en lesbisk…

…hørte jeg ofte, dengang jeg havde langt hår, for alle kvinder med kort hår er jo lesbiske –OG er manden i forholdet. Jeg har pudsigt nok ikke fået at vide, at jeg ikke lignede en lesbisk, efter jeg klippede håret kort. Og ja, det ER rigtigt, at der er mange lesbiske, som kan have lidt ekstra maskuline træk, men der godt nok også mange feminine lesbiske -og det samme gør sig jo egentlig også gældende blandt heteroseksuelle. Der er der også mange forskellige fremtoninger, men aldrig et spørgsmål om, hvem der er hvilket køn -for det er vel åbenlyst?  Det kan du læse mere om i indlægget Manden i lesbiske forhold (åbner i nyt vindue)

Jeg plejer at svare, at hele ideen med et lesbisk forhold jo netop er, at der ikke er en mand… -selvom det i virkeligheden kunne være fint under diskussioner, for som to kvinder kan man køre hinanden helt op. Eller er det måske også bare en fordom?

Kender DU nogen sjove anekdoter, så smid endelig en kommentar herunder. 

Tak fordi du læste med!

-Hr. Mor

 

 

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.

5 comments / Add your comment below

 1. Da jeg var i starten af 20’erne var jeg veninde med den skønneste dejligste kvinde (og det er jeg stadig)… En dag kom vi til at snakke om at være “homo”.. Hun kunne sagtens forstå bøsser – men fattede ikke en lyd, når det kom til lesbiske.

  Min svigerinde var lesbisk og havde en dejlig kvinde som kæreste. En dag spurgte de mig om jeg ville med ud og spise.. Umiddelbart kunne jeg ikke sige ja – idet jeg havde en aftale med min veninde.. Men så tænkte jeg – 2 fluer med et slag..
  Så jeg spurgte min veninde om hun ville med ud at spise med min svigerinde og hendes kæreste… Da min x-mand havde 5 søskende var det jo ikke lige til at regne ud for min veninde, hvad det handlede om.
  Jeg sagde ingenting og vi mødtes med de to kvinder for at spise. Min veninde er jo så høflig, at hun ikke kunne drømme om at sige noget, da hun regnede mit lille trick ud.
  Da vi gik hjem igen efter en super hyggelig aften var der blot en bemærkning.
  “Det var super hyggeligt. Man kunne slet ikke mærke, at de var lesbiske!”

  Jeg har tit tænkt på episoden efterfølgende.. Fordomme er svære at slippe af med – især fordomme om det ukendte og det man ikke helt forstår. Det er min erfaring, at mange hetroer udemærket kan forstå tiltrækningen af det modsatte køn – men ikke det samme. Så mænd kan forstå lesbiske – kvinder forstår bøsserne..

  1. Tak for din kommentar Christine. Ja, fordomme er de værste at slippe af med. Jeg havde selv en masse fordomme INDEN jeg pludselig forelskede mig i en kvinde. Dem har jeg selvfølgelig ikke mere. Noget af ideen med denne blog er egentlig også, at vise at, selvom vi lever i en anderledes familie, så lever vi som alle andre.

Skriv et svar