Jeg er (stadig) så glad for min elcykel

Ankomsten af to små ekstra drengebørn i 2016 betød farvel til en dejlig Alfa Romeo Guilletta og Fiat 500 Cabriolet og goddag til 7-personers børnecontainer -ja, og goddag til 10 km cykeltur hver vej til arbejde hver morgen hele året, uanset vejr, for denne her mor!

En cykeltur jeg faktisk har lært at holde utroligt meget af, selvom jeg for lidt over et år siden ikke vidste noget værre end at cykle. Jeg er altid blevet kørt i skole (også selvom jeg ikke havde særlig langt til skole), og har aldrig rigtig brudt mig om at cykle. Jeg HADEDE f.eks. hvis man skulle på cykeltur med klassen. Jeg sakkede altid bagud, og synes på ingen måde, det var sjovt. Det er der dog i dén grad blevet lavet om på! 23. august 2017 satte jeg mig for første gang på svigerfars elcykel, og den har da i dén grad givet mig cykelglæde. Alt hvad jeg hadede ved cykler (cykle op ad bakke, cykle i blæsevejr med mere, ja bare cykle) er blevet gjort til skamme, og i dag er cykelturen min mentale pause i et liv, hvor omsorg for alle andre end en selv er i højsædet. En cykeltur, hvor jeg bare er mig selv, hvor der er ro, hvor jeg cykler i dejlig natur, får frisk luft og får renset hovedet inden fire unger hopper omkring mig, når jeg kommer hjem. Og misforstå mig ikke. Det er fantastisk at blive mødt af fire glade rollinger -men det gør ikke behovet for et lille mentalt break mindre.

Min Facebookopdatering for ca et år siden

Jeg er så privilegeret, at jeg ikke skal aflevere børn i hverdagene. Det gør jeg kun, når jeg har en sjælden hverdagsfri, så jeg skal kun koncentrere mig om at komme op om morgenen, gøre mig selv klare og suse ud ad døren inden familien vågner. Isabella og Nicolaj går i skole i nabokommunen, og tvillingerne går i dagpleje på landet, så de bliver nødt til at blive afleveret i bil. Til gengæld elsker jeg at være med til at hente og aflevere, når jeg har en fridag.

Jeg elsker min daglige cykeltur, om end jeg nok snart skal have mig en anden elcykel. Jeg har snart slidt min (Bilka)elcykel op, og drømmer om en af de fine dyre. Der er dog lidt liv i den gamle dreng endnu, og så må pengene hellere prioriteres til min elskede, lille familie. Det er sgu lidt halvdyrt at have fire børn!

Jeg overvejer også at få liv i min helt almindelige cykel uden el -for måske jeg faktisk er kommet i så fin form på elcyklen, at det ikke vil være et problem at cykle uden. I hvert fald har jeg en dyr, fin, nærmest ikke brugt cykel stående i indkørslen -og jeg ville nu have lidt godt af motionen.

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.

Skriv et svar