Fødselsberetning: Igangsættelse med tvillinger!

Torsdag den 29. september trådte vi ved 8-tiden ind på Svangreklinikken for forhåbentlig sidste stop inden Fødegangen. Jeg var da 36+6 uger henne med to dejlige drengebørn i maven! Jeg er altid gået over tid i mine graviditeter, henholdsvis 41+1 og 41+4, så det var en lidt mærkelig følelse allerede at skulle være forældre nu -4-5 uger før de andre gange!

CTG
Først blev der målt CTG, og så tjekkede jordemoderen, om jeg havde livmoderhals eller havde åbnet mig. Havde jeg det, kunne jeg nemlig komme direkte på Fødegangen og få taget vandet! Desværre havde jeg stadig 2 cm livmoderhals og var kun 1 cm åben, så det blev til igangsættelse med Angustapiller, som man sluger med et fast interval hver 2.time…
Angusta igangsættelsespille
I løbet af dagen begyndte jeg at få nogle heftige plukkeveer, som virkelig bed. Fra kl 16 kom de med ca 3 minutters interval og var af ca 50 sekunders varighed. Da de havde stået på et stykke tid, tjekkede de livmoderhalsen igen, og de havde desværre ikke modnet den yderlige. 19.30 var der stadig 2-3 min mellem, og derfor skulle der holdes pause med pillerne. 
En dejlig sms fra Isabella ❤️

Ved 20-tiden opdagede jeg den første tegnblødning  Der havde jeg holdt pause med pillerne siden 17.15, og havde stadig plukkeveer med 3 minutters interval. Da der blev mærket på livmoderhalsen efter en time, var den desværre ikke yderligere udslettet. Tegnblødningen var dog et tegn på, at livmoderhalsen var igang med en udsletning. 

22.40 tog jeg 6. pille, som også ville blive dagens sidste. Nu måtte natten vise, om jeg skulle sove eller føde!

Et sidste hurtigt mavebillede

Ved 3-tiden om natten (30.09.16) vågner jeg efter tre dejlige rolige timer og skal tisse. Efter dette toiletbesøg begynder jeg så småt at få, hvad der ligner rigtige veer…
…og ved 6-tiden om morgen havde jeg haft et par timer med 5 minutter imellem veerne á ca 1 minuts varighed. Jeg valgte derfor at kalde natsygeplejersken, fordi jeg var i tvivl om, jeg burde ses af en jordemoder fra fødegangen. Det skulle jeg, og det viste sig, at jeg stadig havde lidt livmoderhals tilbage, men at den nu var blød. De ville derfor gerne have mig op på Fødegangen og 6.50 kørte jeg op til stue 5 og fik ringet efter Lisette. 

Havde jeg vidst, hvad der ventede mig, havde jeg nok været meget skræmt…

Fortsættes…

Tak fordi du læste med!

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.

7 comments / Add your comment below

Skriv et svar