Familieoplevelser // Den Gamle By

Vi har haft en fantastisk familieoplevelse i dag, på et af mine yndlingsmuseer i Danmark: Den Gamle By i Aarhus! Jeg har været der flere gange i mit liv, og jeg skal helt sikkert derhen igen. Jeg mener, at vi måske har haft Isabella med i Den Gamle By, da hun var et par år gammel, men i dag er første besøg, der kan huskes. Og børnene slugte det råt!

Den Gamle By
Det er intet mindre end fantastisk at gå rundt i de gamle huse og bygninger fra gamle dage. Indsnuse historien. Opleve historien. Mærke historien. De ældste bygninger er fra 1700-1800 tallet, og de nyeste huse er fra 1974 -og det var nok det, som gjorde allermest indtryk på os i dag. Det havde vi nemlig ikke set før. Eller jo, mange af tingene kendte vi fra vores barndom, men udstillingen var ny -og netop i dag åbnede børnehaven fra 1974!

Uden mad og drikke…
Først skulle vi dog lige have lidt frokost i Den Gamle By. Valget faldt på traktørstedet “Simonsens Have”, hvor børnene bestilte tarteletter (Nicolaj uden fyld😳) og mødrene fik de lækreste Stjerneskud, vi har fået længe!

Tartelet-børn

Vanvittigt lækkett stjerneskud
 …og så var det tid til at udforske Den Gamle By!
Nicolaj og jeg startede ud med en tur gennem byen med hestevogn. En stor fornøjelse for et 5-årigt barnesind.

Nicolaj i hestevogn. Isabella havde ikke lyst til at prøve
…og så gik vi ellers rundt og nød de forskellige, spændende bygninger, butikker med mere.

Der blev købt hindbærkage (a la hindbærsnitte) hos byens bager…

Set en kæmpe stor Væltepeter

Lavet Kongen af Danmark-bolsjer (og fortalt den spændende historie bag)

Uhmm

…og klippet gækkebreve til den store guldmedalje  

De brostensbelagte gader blev travet igennem
Det nostalgiske højdepunkt var dog,uden tvivl, at se de forskellige lejligheder og børnehaven fra 1974! Hvilken nostalgi! Nu er jeg godt nok årgang 1981, men der var så mange genkendelige klenodier fra vores barndom, og også børnene slugte det råt! “Mor, havde i også sådan et fjernsyn?”, “Mor, hvad er det?” (Et kassettebånd), “Mor, børstede i tænder i børnehaven?”, “Havde i også tusser dengang?”, og så videre. De var dybt fascinerede -og vi nød hvert sekund!

Lægekonsultation anno 1974. Børnene var voldsomt fascineret af en telefon med drejeskive

Stue anno 1974

Børneværelse anno 1974  

Frisørsalon anno 1974
Børnehaven anno 1974

Hvem husker ikke garderoben og rattet fra dengang?

Nicolaj leger  
 Det var simpelthen et trip down memory lane! Ja, jeg er faktisk helt høj på dén oplevelse. Vi var i Den Gamle By i næsten 5 timer, og målt på succesen hos samtlige familiemedlemmer, skal der vist ikke gå flere år før vi genser det igen!

Tak fordi du læste med!

 

 

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar