Tvillinger // Tidlig sygemelding 

Så gik den ikke længere, desværre. I dag blev jeg sygemeldt i, hvad jordemoderen og lægerne mener bliver, resten af graviditeten ;(. Jeg har virkelig kæmpet imod en sygemelding. Jeg ved at mange tvillingegravide bliver sygemeldt et sted mellem uge 20 og 28 i graviditeten, og alligevel synes jeg bare det er så røvpisselatterligtforhelvede ærgerligt, for vi er lidt presset på personalefronten på jobbet, og jeg ved, at kollegaerne bare skal løbe hurtigere nu ;(. Heldigvis starter min barselsvikar om 14 dage, men alligevel ;(

img_4081-2
Tvillingerne ca uge 17. De er nu for store til at kunne ses på samme billede!

Tvillingegraviditeten har, indtil nu, været temmelig hård og besværlig. Jeg har elsket at være gravid med de to store, men denne graviditet har i dén grad sat mit humør og helbred på prøve, og jeg har følt mig besværet i flere uger nu. Må gå langsomt for ikke at tabe pusten, døjet med mange plukkeveer, smerter og ubehag og været temmelig besværet med de fleste ting. Glæder mig dog over, at resultatet gerne skulle blive to raske, sunde børn! Børnene først.

Det startede med, at jeg i starten af graviditeten kom ind i akutmodtagelsen med stærke mavesmerter (Tvillinger // En ORDENTLIG forskrækkelse), hvor tvillingerne heldigvis havde det godt. Mavesmerterne fortsatte dog, og få dage senere lå jeg sengeliggende i ti dage med høj feber, smerter og kvalme med nyrebækkenbetændelse (Tvillinger // Nyrebækkenbetændelse og ynkelig mor). Det gjorde os selvfølgelig bekymrede på tvillingernes vegne efter alle de dage med feber, men de havde det heldigvis begge to godt ved nakkefoldsscanningen…bortset fra, at Tvilling B havde en for stor nakkefold og en 1:19 risiko for kromosomfejl! (Tvillinger // En dårlig nakkefoldsscanning). Vi var helt knuste og skulle til at tage en meget stor beslutning på begge børns vegne  (Tvillinger // Beslutning efter dårlig nakkefoldsscanning). Vi endte med at fravælge en moderkagebiopsi, da mavefornemmelsen sagde os, at Tvilling B ingenting fejlede. Vi fik dog taget en NIPT-test, som vi ventede i over to uger på svar på (Tvillinger // Svar på NIPT test). Heldigvis var det et godt svar, og begge børn var i lav risiko 😀.

Oven i alt dette, har jeg også nået en kort indlæggelse, da jeg ikke kunne tåle den medicin, som jeg fik mod nyrebækkenbetændelse og urinvejsinfektioner (Tvillinger // Indlagt Arghh!). Heldigvis har vi nu fundet nogle andre præparater, som jeg kan tåle -heldigvis, for i dag er jeg blevet sat i behandling for urinvejsinfektion nr 3 indenfor relativ kort tid!

Jeg har de seneste uger været plaget en del af mavesmerter og plukkeveer, som blev særligt slemme i weekenden, men også på jobbet i løbet af ugen. Jeg fik for eksempel plukkeveer af at sidde helt stille som passager i en bil! Jeg blev helt bekymret for livmoderhalsen, som helst ikke må forkortes før sent i graviditeten. I dag var jeg til tjek på sygehuset, hvor jeg fik målt værdier, taget blodprøver og fik målt livmoderhalsen samt  blev scannet. Livmoderhalsen var heldigvis ok for nu, men der skal holdes øje med den. Begge unger sprællede løs, og lægen gav et forsigtigt bud på kønnet på tvillingerne: En dreng og en pige❤️💙. Dog var han ikke 100% sikker, så vi venter stadig i spænding til misdannelsesscanningen i juni, før vi skal ud at shoppe til de små! Jeg fik taget blodprøver på mistanke om begyndende svangerskabsforgiftning, men det tror jeg bestemt ikke, at jeg har.

Jeg er 17+6 i dag, så der er stadig lang tid tilbage inden fødslen bliver sat igang senest 38+0!

Tak fordi du læste med!

Tak fordi du læste med! Husk at du kan følge Regnbuemor på Instagram (regnbuemor.dk) og Facebook (Regnburmor.dk). Jeg bliver mega glad, hvis du følger bloggen.